Kenmerken

 

Frame

Het frame is gemaakt van hoogwaardig, duurzaam en flexibel materiaal. Dat zorgt ervoor dat het frame niet krast, splintert, verweert of roest, zoals bij een houten of metalen frame. Het frame is gemaakt van 30% glasvezelversterkte nylon composiet. Dit maakt het frame extreem licht, sterk en toch flexibel.

 

Rem

De handgestuurde achterrem zorgt voor zeer zacht en geleidelijk remmen. De remkracht kan worden aangepast, wanneer uw kind vertrouwen en controle krijgt. In tegenstelling tot de veel gebruikte achter-V-rem, is deze unieke trommelrem ook veilig voor de kleine vingertjes van uw kleintje.

 

 

Stuurbegrenzer

Het stuur kun je niet 360 graden draaien, waardoor je kleintje gemakkelijk richting kan blijven houden. Het voorkomt ook veel valpartijen, veroorzaakt door oversturen. Oversturen gebeurt veel bij kinderen die leren fietsen.

 

 

Zadel

De zadel heeft de vorm van een paardrijzadel. Dit zorgt voor maximaal comfort en stabiliteit tijdens het rijden. De vorm van het zadel zorgt ervoor dat je kleintje niet naar beneden glijdt, wanneer het heuvelafwaarts rijdt.

 

 

Reflecterende Stickers

De reflecterende stickers zorgen voor een betere zichtbaarheid.

 

 

Spatborden

Het achterspatbord en voorspatbord zorgen ervoor dat de echte wildebrassen niet onder de modder zitten, na een rondje rijden. Ook houden de spatborden modder en kiezels tegen bij het offroad rijden.