FAQ’s

 

 

 

 

Vanaf welke leeftijd kan mijn kleintje op een FirstBIKE rijden?

Het beste kan je een kleintje vanaf twee jaar kennis laten maken met een loopfiets/ balansfiets. Echter, weten we uit ervaring dat er veel vaardige kinderen zijn, die al op een leeftijd van 22 maanden op een FirstBIKE rijden (met de optionele verlagingsset). Hoe eerder je kinderen helpt bij het oefenen van hun balans op een fiets hoe beter. Kleine kinderen leren extreem snel, maar er zijn ook kinderen die minder enthousiast zijn om rond te gaan rijden. Wacht dan nog even en laat de FirstBIKE na twee of drie maanden opnieuw zien.

 

 

 

Vanaf welke lengte kan mijn kleintje om op een FirstBIKE rijden?

Doordat het zadel eenvoudig versteld kan worden, kunnen FirstBIKEs worden gebruikt door kinderen van 82 cm. Dit hangt echter ook af van de lengte van de beentjes. Bij het rijden op een loopfiets moeten de knieën licht gebogen zijn, terwijl de voeten plat op de grond staan. De laagste zitpositie op een FirstBIKE is slechts 30,5 cm (met de verlagingsset), waardoor het een van de laagste loopfietsen op de markt is.  

Beenlengte/ zadelhoogte Totale lengte Leeftijd
30,5 cm *met verlagingssetje 82 cm 22 maanden
34,5 cm 87 cm 2 jaar
44,5 cm 115 cm 5 jaar

Ik heb een tijdje geleden een FirstBIKE zonder handrem gekocht, is het mogelijk om los een rem te kopen en deze op het fietsje te monteren?

Helaas is het om technische redenen niet mogelijk. Er zouden meerdere onderdelen, inclusief het achterwiel, moeten worden vervangen.

 

 

 

Welke banden zitten er onder een FirstBIKE?

Het Basic model van FirstBIKE heeft Schwalbe PU bandjes. Dit zijn bandjes zonder lucht, deze zijn uitermate geschikt voor gebruik binnenshuis.

Het Street model van FirstBIKE heeft Schwalbe Streetpac bandjes. Dit zijn luchtbanden met weinig profiel, deze zijn ideaal voor stedelijke gebieden.

Het Cross model van FirstBIKE heeft Schwalbe Outpac bandjes. Dit zijn luchtbanden met een grof profiel, deze zijn ideaal voor off-road-omstandigheden.

Het Limited model van FirstBIKE heeft de wereldwijd bekende Schwalbe Big Apple banden, uiterst geschikt voor op elke ondergrond!

Het Fat model van FirstBIKE heeft opblaasbare banden geschikt voor onverhard terrein zoals zand, grind en sneeuw: Vee Tire C0. Crown Gem

Basic Binnenshuis
Street Stedelijk gebied
Cross Off-Road (Strand en Bos)
Limited Dagelijks gebruik
Fat Onverhard terrein (Zand, Grind en Sneeuw)